LIVE το μπαράζ από το Βικελίδης: Skoda Ξάνθη – Oλυμπιακός Βόλου (2-1 Τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδoυν από τη Θεσσαλονίκη και το “Κλ. Βικελίδης” οι Νεκτάριος Αμποβιανίδης, Ανδρέας Αγελαρίδης και Κώστας Καραγιάννης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη του μεγάλου “τελικού” αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Skoda Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου για μια θέση στην Super League. Ολόκληρη σχεδόν η ομάδα του ThrakisportS  μετακόμισε και βρίσκεται στο γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης” του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης και θα σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν στον αγώνα, οι υπόλοιποι στις επάλξεις από τις θέσεις τους για αντιδράσεις και δηλώσεις…

Καλησπέρα από το Χαριλάου, δύο και πλέον ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου ματς. Με τα πολλά, θα διεξαχθεί τελικά κανονικά το μπαράζ ανάμεσα στην Skoda Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου παρά τα χθεσινοβραδινά έκτροπα από ανεγκέφαλους οπαδούς.

Ωρα 18:22  Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης κάποιοι “γνωστοί-άγνωστοι” εισέβαλαν στο γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης” και προκάλεσαν φθορές στον αγωνιστικό χώρο, κόβοντας τα δοκάρια, τρυπόντας τα δίχτυα, πετώντας μπογιές και καρφιά και γράφοντας συνθήματα κατά πάντων!!! Μετά από αδιάκοπες εργασίες από τους υπευθύνους του σταδίου αλλά και την πρωινή σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

Ωρα 18:24 Μπόρα αυτη τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη. Αστραπές και καταιγίδα αυτή την ώρα στη περιοχή Χαριλάου. Σε πολλες περιοχές αυτή τη στιγμή της Θεσσαλονίκης πέφτει ανά διαστήματα η παροχή ρεύματος. Ελπίζουμε να μην υπάρξει πρόβλημα στο ίντερτετ και στη μετάδοσή μας.

Ωρα 18:27 Υπενθυμίζεται ότι τυπικά γηπεδούχος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά εμείς Θρακιώτες είμαστε και ανατρέπουμε τα τυπικά, αναφέροντας την Ξάνθη πρώτη εννοείται – με την ευχή όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίζουμε την παραμονή της στην κατηγορία

Ωρα 18:32  Η Ξάνθη σε λίγες ημέρες συμπληρώνει ακριβώς ένα χρόνο στα γήπεδα. Είχε ξεκινήσει 19 Ιουνίου πέρυσι την προετοιμασία της, άρον άρον, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που είχε. Και είχε επίσης τελειώσει τελευταία τις υποχρεώσεις της, λόγω του ανούσιου μπαράζ με τον Παναθηναϊκό.

Ωρα 18:35  Δυο πόλεις, δυο ομάδες για μια θέση στον ήλιο. Ξάνθη και Ολυμπιακός Βόλου μάχονται απόψε στο γήπεδο Χαριλάου (20.30, ΟΤΕ και Novasports) για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία η πρώτη, για άνοδο ο δεύτερος. Ενα μπαράζ το οποίο οι Θρακιώτες το περιμένουν δυο μήνες, εξαιτίας της προχειρότητας στο σχεδιασμό των αρμόδιων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωρα 18:39 Από τα 1989 με συνεχή και αδιάκοπη παρουσία στην Α’ Εθνική η Ξάνθη, προετοιμάστηκε όλο αυτό το διάστημα με φιλικά παιχνίδια. Πιο ξεκούραστη η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, αλλά με το ντεζαβαντάζ της δίμηνης απραξίας. Περισσότερο καταπονημένη από τα 50 φετινά ματς (μαζί με τα πλέι-οφ) στη Β’ Εθνική η ομάδα του Νίκου Παντελή αλλά τούτο μπορεί να αποδειχτεί και αβαντάζ για τους Βολιώτες.

Ωρα 18:44  Στο γήπεδο του Αρη αναμένεται μεγάλη προσέλευση από Ξανθιώτες και Βολιώτες οπαδούς. Ήδη υπάρχει αρκετή κινητικότητα απέξω, αν και ακόμα είναι άδειες οι κερκίδες μέσα. Μαζί με τους οπαδούς της Ξάνθης θα δει τον αγώνα ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος και σύσσωμο το ΔΣ της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη

Ωρα 18:49  Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Σιδηρόπουλος. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διαιτητή της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 18:55  Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρνητική η παράδοση της Ξάνθης σε αγώνες μπαράζ. Η ιστορία των μπαράζ για τις ομάδες της Ξάνθης με ένα κλικ εδώ…

Ωρα 19:01  Μιας και πιάσαμε τις προϊστορίες! Η προϊστορία των αγώνων Ξάνθης – Ολ. Βόλου από το 1969 μέχρι σήμερα με ένα κλικ ΕΔΩ! Και επίσης, η προϊστορία όλων των αγώνων Ξάνθης και Ολ. Βόλου στο Χαριλάου με ένα κλικ ΕΔΩ…

Ωρα 19:05  Θυμηθείτε ακόμα σε φωτογραφικά θέματα

Το τραπέζι των «Xanthifans» στους παίκτες της ομάδας…

Η τελευταία προπόνηση της Ξάνθης στα Πηγάδια μέσα από εικόνες…

Η άφιξη της Ξάνθης στην Θεσσαλονίκη μέσα από εικόνες…

Η προπόνηση της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μέσα από εικόνες..

Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μέσα  από εικόνες.. 

Ωρα 19:17  Ας θυμηθούμε και το πρωινό θρίλερ με τους βανδαλισμούς που έθεσαν για μερικές ώρες σε αμφιβολία την διεξαγωγή του μπαράζ, κάνοντας κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ωρα 19:25  Ερχεται κόσμος στο γήπεδο…

Ωρα 19:44  Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο, Μάνταλος, Μαρίν, Μάρτινς, Σολτάνι

Ωρα 19:45 Στον πάγκο για την Ξάνθη οι: Τσέμα, Χοσέμι, Σουάρες, Νάκας, Βάλλας, Τσαμούρης, Ράνος

Ωρα 19:52  Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου: Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης, Μόνχε, Νικολιάς, Γκούρμα

Ωρα 19:54 Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό Βόλου: Γεωργίου, Κατσίκης, Κολομήτρας, Μπρέσκα, Ιωάννου, Ντινόπουλος, Κεσίδης

Ωρα 19:57 Έρχονται σιγα σιγα και οι οπαδοί της Ξάνθης, μέχρι στιγμής οι Βολιώτες είναι περισσότεροι.

Ωρα 20:19 Γέμισαν οι Ξανθιωτες σχεδόν την Θύρα 2 στο Χαριλάου. Ξεχωρίζουν αρκετά πανό, ένα που δέχνει ότι η Ροδόπη είναι με τη Ξάνθη όπως “ΑΟΞΑΡΑ Μαρώνεια”, αλλά κυρίως αυτό που στένει πολλά μηνύματα όπως “Κάτω τα χέρια από την Θράκη”.

Ωρα 20:28 Μια καθυστέρηση στον αγώνα, λόγω κάποιου μπερδέματος με το που θα καθήσει η κάθε ομάδα.

Ωρα 20:45 Σχεδόν 15 τα λεπτά των καθυστερήσεων. Ανεπίτρεπτο για την διοργανώτρια αρχή να μην έχει ξεκαθαρίσει που θα καθίσουν οι δυο ομάδες. Τελικά η Ξάνθη θα καθίσει κακώς πίσω από τους φανατικούς του Βόλου και ο Ολυμπιακός πίσω από τα δημοσιογραφικά, ενώ μάλλον άλλα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους η δυο ομάδες.

Ωρα 20:50 Ανεπίτρεπτο νέα 5 λεπτη καθυστέρηση..

Ωρα 20:53 Επιτέλους σέντρα με την Ξάνθη!!!

9′ Η  Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη ομάδα.

11′ Πρωτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό αλλά το σουτ του Πινδώνη είναι αρκετά αδυναμο για τον Κυριακίδη

18′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη αλλά ο Σολτάνι αντί να σουτάρει προτιμα να δώσει στον Μαρίν που δεν προλαβαίνει και συγκρούεται με τον Γίτκο.

20′ Νέα ευκαιρία πάλι με τον Σολτάνι αλλά το εντυπωσιακό ψαλίδι του μόλις άουτ. Πιέζει η Ξάνθη.

27′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Νικολιά για τον Βόλο αλλα η μπάλα μόλις αουτ από τη δεξιά γωνία του Κυριακίδη

32′ Γκολ από τον Γκουρμα με φοβερό σούτ. 0-1 ο Ολυμπιακός

33′ Το γκολ του Γκουρμα ελπίζουμε μην ρίξει την ψυχολογία της Ξάνθης γιατί ο Βόλος μέχρι τη κακή αυτη στιγμή δεν ήταν καλυτερος της Ξάνθης.

34′ Η φάση φαίνεται να ξεκινάει από θέση οφσάιντ, καθώς ο Μόνχε που κάνει την πρώτη πάσα είναι ακάλυπτος όταν παίρνει την μπάλα. Ο Βόλος φαίνεται να ανεβαίνει.

41′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Κάλβο αλλά το σουτ του στο αριστερό δοκάρι του Γίτκου. Κρίμα!!!

45′ Ευκαιρία για την Ξάνθη αλλα το σουτ του Σολτάνι άουτ. Τρία λεπτά των καθυστερησεων από Γιάχο

45+3′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!! 1-1 για Ξάνθη. Σέντρα από το φάουλ του Κάλβο και ο Γούτας σε οριακή θέση με κεφαλιά ισοφάρισε και τέλος ημιχρόνου.

Τέλος ημίχρονου στο “ΚΛεάνθης Βικελίδης”. Ολυμπιακός  Βόλου – Skoda Ξάνθη 1-1

Δείτε εδώ το βίντεο με την προσέλευση των φίλων της Ξανθης στο γήπεδο.

Ωρα 22:03 Αναταραχή στις κερκίδες από τους οπαδούς του Βόλου που βρίζουν το Σιδηρόπουλο. Αποβλήθηκε ο Γιαννης Παπαδημητρίου στα αποδυτήρια.

Ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για το γκόλ της Ξάνθης  διαβάστε εδώ

Ωρα 22:05  Έναρξη Β’ Ημιχρόνου

47′  Άδικη αποβολή του Μάνταλου με απευθείας κόκκινη!!!

53′  Άναγκαστική αλλαγή για την Ξάνθη στη θέση του Μαρίν ο Ράνος

57′ Η Ξάνθη προσπαθεί να ισορροπήσει στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με την άδικη αποβολή.

60′ Πιέζει ο Βόλος το τελευταίο πεντάλεπτο

65′ Καλή ευκαιρία στην αντεπίθεση για τους Βολιώτες με τον Νικολια να ελίσσεται ωραια να πασάρει στον Πινδώνη που να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

69′ Καλή προσπάθεια από τον Ράνο από τα αριστερά αλλά η πάσα του στον Σολτάνι κόβεται από τον Αρβανίτη

71′ Και απαντά ο Βόλος με τον Νικολια αλλα αποκρούει δύσκολα ο Κυριακίδης 

75′ Ο Μάριο Μπρεσκα περνάει στη θέση του Νικολιά για το Βόλο

79′ Φάουλ σε καλη θέση με τον Κάλβο αλλα αποκρούει δύσκολα ο Γκίτκος σε πλάγιο. Η Ξάνθη ισορρόπησε και πάλι και δεν φαίνεται οτι παίζει με 10 παίχτες

81′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!! 2-1 για Ξάνθη. Σέντρα από το φάουλ του Κάλβο και η χρυσή αλλαγή ο Ράνος με κεφαλιά διπλασιάζει τα τέρματα για την Ξάνθη.

85′ Ο Ιωάννου στη θέση του Μόνχε, και ο Κατσίκης στη θέση του Ζέρη. Διπλη αλλαγή με 2 φορ για τον Παντελή.

87′ Ο Ιωάννου δεν προλαβάινει την μπάλα σε σέντρα του Κατσίκη. Μεγάλη ευκαιρία σαν αυτή του Σάλπιγγίδη στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

90′ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

90+2′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπρέσκα από αριστερά βρήκε τον Ιωάννου, αυτός έκανε το σουτ, ο Κυριακίδης σωτήρια κρατάει το 2-1!

90+4′ Ο Χοσέμι στη θέση του Κάλβο

90+5′ Ο Κυριακίδης κίτρινη για καθυστερήσεις. Σύρραξη στον πάγκο της Ξάνθης μεταξύ παικτών και παραγόντων, ενώ αντικείμενα των Βολιωτών πέφτουν στο πάγκο της Ξάνθης.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!!! Η Ξάνθη για 26η συνεχόμενη φορά στην Α’ Εθνική!!! Μεγάλη νίκη της Ξάνθης σε ένα παιχνίδι πραγματικό “τελικό” με 2-1 επί του δυνατού Ολυμπιακού Βόλου.

Επανερχόμαστε σε λίγο με αναλυτικό ρεπορτάζ από την ομάδα του ThrakisportS