Μηνύματα από παντού: «Ξάνθη εδώ, Ξάνθη εκεί, Ξάνθη και στην Αμερική!!!»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η αγωνία των οπαδών της Skoda Ξάνθη φτάνει στο κατακόρυφο. Και μιλάμε για οπαδούς όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα αλλά και τον… υπόλοιπο κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δημήτρης Φιλιππίδης, Έλληνας ανταποκριτής – δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, με καταγωγή από την Καβάλα και ιδιαίτερες σχέσεις με την Ξάνθη, ο οποίος όλη αυτήν την εβδομάδα ζει και αναπνέει αυτόν τον αγώνα.

 

Είναι χαρακτηριστική η “ανοιχτή επιστολή” που έστειλε το βράδυ του Σαββάτου προς του “αδελφούς ξανθιώτες”, όπως ο ίδιος λέει, “για όλους έχουν φύγει αλλά είναι πάντα δίπλα σας”. Διαβάστε το συγκλονιστικό κείμενό του, που συνοδεύεται από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες:

Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα να θέλεις να είσαι κάπου και να μην μπορείς…Ολη την εβδομάδα κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα και ανεξαρτήτως οποιασδήποτε ασχολίας, δεν περνάει στιγμή να μην είναι καρφωμένη η σκέψη μου στο ιστορικό παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟ. Εχω συντροφιά σκηνές από τις φορές που βρέθηκα σε παιχνίδια της Ξάνθης μας στο παλιό και το σημερινό γήπεδο, σκηνές που μου μετέφερε ο πατέρας μου όταν έπαιζε στην Ασπίδα μαζί με τον Γουλιμάρη, τον Ραπτόπουλο και όλη την παρέα τους…
Για πρώτη φορά τόσο έντονα νιώθω τόσα πολλά συναισθήματα…Άγχος, οργή, απογοήτευση, εκνευρισμό αλλά και περηφάνια και χαρά. Είναι εύλογο ότι ο τρόπος και η αλητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις παράγκες, τις διαιτησίες, τις ανίερες συμμαχίες και το ετσιθελικό νταβατζηλίκι μου προκαλούν αηδία και εκνευρισμό. Το άγχος είναι δεδομένο λόγω του 90λεπτου που μπορεί να μας στείλει στον ποδοσφαιρικό παράδεισο ή την κόλαση…90 λεπτά που η καρδιά μου και η ψυχή μου θα είναι δίπλα σε όλους σας!
Δίπλα στους παικτες μας, που καλούνται να ξεπεράσουν θεούς και δαίμονες και να βροντοφωνάξουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί! που καλουνται να βάλουν πριν από όλα και πάνω από όλα την ποδοσφαιρική τους αξιοπρέπεια, τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό και τον σεβασμό για κάθε έναν ξανιθώτη οπαδό!
Δίπλα στα αδέλφια μου, τους φιλάθλους της ΞΑΝΘΗΣ ΜΑΣ! Ξέρω ότι κάθε ένας από εσας στον σύνδεσμο, θα δώσει την ψυχή του, την φωνή του και την ενέργεια του στο αυριανό ματς! Εγώ ζω πλέον στην Αμερική, και με πονάει το ότι δεν μπορώ να είμαι δίπλα σασ στην κερκίδα να φωνάξω και εγώ! με πονάει το ότι δεν μπορώ να γίνω ένα με εσας στα Πηγάδια, όμως να είστε σίγουροι ότι τόσο εγώ στη Νέα Υόρκη, όσο και ο αδελφός μου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας θα είμαστε συνδεδεμένοι τηλεοπτικά με την ανάσα κομμένη και την ψυχή μας δίπλα σας!
Η Ξάνθη, ενώνει όλους εμάς που νιώθουμε υπερήφανοι γιατί δεν είμστε γενίτσαροι, γιατί είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων! Η Ξάνθη μας χρειάζεται όλους αύριο στα Πηγάδια…γεννήθηκα στην Καβάλα, σπούδασα Αγγλία, δουλεύω στην Αμερική και όμως ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΛΕΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΞΑΝΘΗ! 
Σηκωθείτε από τον καναπέ και αλλάξτε την ιστορία που χρεοκωπημένες ομάδες και χρεοκωπημένες συνειδήσεις θέλουν να μας επιβάλουν! Πηγαίνετε στο γήπεδο και φωνάξτε για την πόλη μας, την ομάδα μας, την αξιοπρέπεια μας και την ιστορία μας! Ειμαστε μόνοι και νιώθουμε περήφανοι! Ακόμα και γονατισμένοι ένα βήμα πριν τον γκρεμό μας φοβούνται και μας χτυπάνε! Γονατίσαμε, όμως είμαστε πολύ αξιοπρεπείς και Θρακιώτες για να προσκηνύσουμε! Η δραματική εξέλιξη μας κανει να αφησουμε στην άκρη τις διαφορές μας, τις αντιθέσεις και την όποια πίκρα! Μας ενώνει και μας κάνει πιο δυνατούς!
Αδέλφια μου, γεμίστε τα Πηγάδια και ρίξτε μέσα τις κασσάνδρες, τους χαιρέκακους, τους κομπλεξικούς και όλη την βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Αδέλφια μου, Ξάνθη εδω, Ξάνθη εκεί, Ξάνθη και στην Αμερική!