Η βράβευση ενός Θρακιώτη από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 20 χρόνια από το Κόρατς

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο εβρίτης Γιώργος Βαβαβανίδης ήταν ένας από τους παίκτες που τιμήθηκαν από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, στο ημίχρονο του σαββατιάτικου αγώνα με την Κηφισιά, για την συμπλήρωση  των 20 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς στην Τεργέστη. 

 

Ήταν μια καλή ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι. Είκοσι χρόνια κύλησαν από τον τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο του ΠΑΟΚ. Το Κύπελλο Κόρατς του 1994. Ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της Στεφανέλ Τεργέστης μέσα στην Ιταλία (είχε κερδίσει και το πρώτο παιχνίδι στο «Αλεξάνδρειο») κατακτούσε τον 2ο ευρωπαικό του τίτλο δίνοντας αφορμή σε εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους του στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Θράκη να ξεχυθούν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Μια Θράκη που είχε τον λόγο να πανηγυρίζει για την παρουσία ενός δικού της παίκτη σε αυτήν την ομάδα.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 ετών από εκείνη τη μαγική βραδιά διοργάνωσε στο ημίχρονο του αγώνα ΠΑΟΚ-Κηφισιά μια μικρή τελετή, βραβεύοντας εκείνη την ομάδα και τους παράγοντες που την πλαισίωναν προεξέχοντος του προέδρου της Απόστολου Οικονομίδη. Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Μαματζιόλας, Ρεντζιάς, Γαλακτερός, Μπαλογιάννης, Μπουντούρης, ο “δικός μας” Γιώργος Βαλαβανίδης που εικονίζεται δεύτερος από αριστερά στην φωτογραφία, ο γιος του Κόρφα καθώς ο Τζον απουσιάζει στην Αμερική, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, και φυσικά ο προπονητής εκείνης της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος.

Όλοι αυτοί συγκίνησαν με την παρουσία τους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Πυλαίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαβαβανίδης εξακολουθεί να αγωνίζεται, με την ομάδα του Ζέφυρου στην Γ’ Εθνική. Είναι αντίπαλος της Ασπίδας Ξάνθης, του ΓΑΣ Κομοτηνή και του Εθνικού. Μάλιστα ως παίκτης του Ζέφυρου ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, ως αντίπαλος, σχολιάζοντας εκείνη την επιστροφή του στο ThrakiSportS: “Μου προκαλεί συγκίνηση η επιστροφή στη Θράκη και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, γιατί κατάγομαι από δω και πολλοί συγγενείς μου μένουν ακόμα στην Αλεξανδρούπολη. Πολλοί νομίζουν ότι κατάγομαι από τις Φέρες επειδή αγωνίστηκα στην Θύελλα που πρόσφατα με τίμησε με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων της ομάδας, αλλά η καταγωγή είναι μέσα από την Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω εδώ, ως παίκτης κάποιας ομάδας της πόλης”.

 
-)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΠΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΠΑΛΤΖΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ