Πιτσιρικάς από την Θράκη σε αγγλικό ντοκιμαντέρ με τον Γ. Καραγκούνη!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Θρακιώτικη συμμετοχή θα έχουμε στο πρότζετκ «Eleven» που έχει ήδη αρχίσει να «τρέχει» σε όλο τον κόσμο, καθώς το συνεργείο του αγγλικού ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί για το ποδόσφαιρο με τις ευλογίες της FIFA θα έρθει και στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή έναν «πιτσιρικά» από την Ξάνθη και το ίνδαλμά του. Τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Γιώργο Καραγκούνη.

Το “Eleven” πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ στο οποίο”καταγράφεται η ζωή έντεκα 11χρονων παιδιών από 11 διαφορετικές χώρες, καθώς προετοιμάζονται για το παιχνίδι της ζωής τους”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του όλου εγχειρήματος. Μικροί φίλοι του “βασιλιά των σπορ” από Αυστραλία, Βραζιλία, Δανία, Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ έχουν επιλεγεί από τους 11 σκηνοθέτες και παραγωγούς και θα παρουσιάσουν την καθημερινότητά τους, μέχρι ένα τελικό ταξίδι στην Αγγλία.

Για την Ελλάδα σκηνοθέτης επιλέχθηκε να είναι ο Μιχάλης Μονεμβασιώτης και παραγωγός ο Γιάννης Σωτηρόπουλος. Οι δυο τους αναζήτησαν ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές έναν πιτσιρικά που να ανταποκρίνεται στο πρότζεκτ. Βλέπετε, δεν έπρεπε να επιλεγεί ένα οποιοδήποτε πιτσιρίκι. Κάθε παιδί στο ντοκιμαντέρ θα προέρχεται από οικογένεια της οποίας το εισόδημα θα αντικατοπτρίζει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ώστε να παρουσιάζεται μία πιο ακριβής εικόνα της πραγματικότητας κάθε χώρας. Κάπως έτσι, επιλέχθηκε ένας 11χρονος από την Ξάνθη.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 11 κεφάλαια, ένα για κάθε χώρα, και θα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Μετά από μία σύντομη παρουσίαση κάθε χώρας, η εγχώρια ομάδα παραγωγής θα συναντά κάθε παιδί, που θα παίζει τον ρόλο του ξεναγού στον τόπο όπου διαμένει, στο σχολείο του (εάν πηγαίνει), στα μέρη όπου παίζει ποδόσφαιρο. Οι συνεντεύξεις των παιδιών θα γίνονται στο δωμάτιό τους, όπου θα κάνει και ζωγραφιές και θα ανταλλάσσει δώρα. Στο τέλος, ο κάθε νεαρός θα συναντά το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα. Και όχι μόνο αυτό! Το τελικό στάδιο του ντοκιμαντέρ είναι και το πιο εντυπωσιακό!

Αφού προβληθούν οι έντεκα ξεχωριστές ιστορίες του κάθε παιδιού, στο τέλος όλα μαζί θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου γνωριστούν μεταξύ τους και θα περάσουν μία εβδομάδα μαζί, όπου θα επικοινωνούν, θα συναναστρέφονται και θα σχηματίσουν μία μικροκοινωνία βασισμένη στο ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια, θα σχηματίσουν ομάδα και θα τεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα των ινδαλμάτων τους. Με άλλα λόγια, οι 11 πιτσιρικάδες θα αγωνιστούν σε ένα διαφορετικό ματς, αυτά τα έντεκα παιδιά (ανάμεσά τους και το Θρακιωτόπουλο) απέναντι στα ινδάλματά τους, ώστε στο τέλος να αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το ποδόσφαιρο ενώνει όλο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής για παράδειγμα, έχει γίνει γνωστό ότι πέρα από τον Γιώργο Καραγκούνη θα συμμετάσχει για παράδειγμα ο Τσεσκ Φάμπρεγκας από την Ισπανία και αντίστοιχα ονόματα από τις υπόλοιπες, στο σύνολο έντεκα χώρες.

Μικροί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές θα δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι, το “παιχνίδι της ζώης τους”, με το οποίο θα ολοκληρωθεί και το πρότζεκτ. Σκοπός του “Eleven” είναι να αποδείξει ότι ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, μπορεί να ενώσει ανθρώπους από όλο τον πλανήτη, χωρίς να μπορούν να μιλήσουν την ίδια γλώσσα, χωρίς να έχουν τις ίδιες συνήθειες… Απλά μπορούν να έρθουν κοντά, δίπλα ο ένας στον άλλον, μόνο και μόνο για την κοινή τους αγάπη για το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για πρότζεκτ που έχει την έγκριση της FIFA και για το οποίο έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο πρόεδρός της Ζεπ Μπλάτερ. Σε αυτό λοιπόν θα πρωταγωνιστήσει για την Ελλάδα ο 11χρονος συμπατριώτης μας από την Ξάνθη και ο Γιώργος Καραγκούνης! Σούπερ!!! Δείτε το βίντεο…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/mByiA1Ex8h4?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]