Επανήλθαμε! Για ποιον λόγο το ThrakiSportS εξαφανίστηκε από τις οθόνες σας για τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα…

Γράφει η ThrakiSportS Web Team

– ÂÂÂ Η αγάπη σας προς αυτό το site δυστυχώς είχε και τις αρνητικές της συνέπειες. Η μεγάλη υπερφόρτωση που παρατηρήθηκε εξαιτίας της υψηλής επισκεψιμότητας το βράδυ της Τρίτης, είχε ως αποτέλεσμα να μην αντέξει ο serverκαι να βρεθούμε εκτός… αέρα για περίπου 72 ώρες.

Γεγονός είναι ότι αυτό το site, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο ως μια ερασιτεχνική προσπάθεια από μια παρέα θρακιωτών δημοσιογράφων για να καταγράφονται με έγκυρο, έγκαιρο αλλά προπάντων ανεξάρτητο και αδέσμευτο τρόπο τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, έχει μια πορεία που δεν μπορούσαμε καν να υποπτευθούμε ξεκινώντας αυτό το διαδικτυακό ταξίδι.

Περισσότερα από 1.500 διαφορετικά άτομα μας εμπιστεύονται πλέον κάθε μέρα για την αθλητική τους ενημέρωση αναφορικά με τις ομάδες και τους αθλητές της Θράκης. Αλλά υπάρχουν φορές που ξεπερνάμε κατά πολύ αυτό το νούμερο. Και ειδικά η Τρίτη, ήταν μια ημέρα που πηγαίναμε για ιστορικό ρεκόρ, και μάλιστα μόλις πέντε ημέρες μετά το προηγούμενο!!!

Είναι προφανές ότι όχι απλά δεκάδες, αλλά εκατοντάδες Θρακιώτες ήθελαν να ενημερωθούν για τα όσα συνέβαιναν στο Βουκουρέστι: για τους περίπου 500 Θρακιώτες που βρέθηκαν εκεί αλλά και για όλες τις λεπτομέρειες από το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας που χάρισε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Έτσι και αλλιώς, το βράδυ υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα πανελληνίως στο ίντερνετ. Πολλοί προσπάθησαν μαζικά να δουν τα θέματά μας, κυρίως αυτά που ανεβάζαμε από την Ρουμανία αλλά και τα άλλα από την υπόλοιπη αθλητική δραστηριότητα που συνέχιζε να τρέχει. Και κάπως έτσι συνέβη το… κακό.

Ο σέρβερ δεν άντεξε, «κράσαρε» που λένε και οι ειδικοί. Και ξάφνου, βρεθήκαμε εμείς χωρίς την δυνατότητα να μπορούμε να ανεβάσουμε θέματα και εσείς χωρίς την δυνατότητα ενημέρωσης για όσα συνέβησαν εκεί και για την  υπόλοιπη επικαιρότητα.

Για περίπου 30 ώρες δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να δει κανείς της ιστοσελίδα. Ούτε εμείς ούτε εσείς. Μετά δόθηκε αυτή η δυνατότητα, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να ανανεωθεί η σελίδα με φρέσκα θέματα, ενώ είχαν εξαφανιστεί και κάποια παλιά. Αποτέλεσμα; Ως κύριο θέμα να παίζει μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής η live μετάδοση του μπαράζ Ελλάδας – Ρουμανίας και αυτή μάλιστα να έχει μείνει στο… 0-1 του πρώτου ημιχρόνου. Επίσης, υπήρχαν κείμενα χωρίς φωτογραφίες ή αναρτήσεις με φωτογραφίες αλλά χωρίς… κείμενο. Ένα τεχνικό αλαλούμ δηλαδή, συνέπεια της μεγάλης σας επισκεψιμότητας.

Στο διάστημα αυτό προσπαθήσαμε να εκμεταλλευθούμε την κατάσταση, ώστε τουλάχιστον να αναβαθμίσουμε τεχνικά. Να μπορούμε να ανεβάζουμε μεγαλύτερα σε όγκο αρχεία και να υποδεχόμαστε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε και τελικά όλη αυτή η μικρή περιπέτεια να αποδειχθεί πώς ήταν για καλό.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης που λάβαμε. Δεν ήσασταν λίγοι εκείνοι που με αγωνία μας ρωτάγατε μέσω e-mail ή facebook για τους λόγους που ήταν απούσα από τις οθόνες σας η αγαπημένη σας καθημερινή συνήθεια.

Για μερικές ακόμα ώρες ζητούμε την υπομονή και την κατανόησή σας. Γίνεται αντιληπτό ότι μετά από απουσία 72 ωρών, δεν μπορεί να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν στην ενημέρωσή σας.

Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την καταγραφή της επικαιρότητας, δεδομένου ότι έρχεται ένα εξαιρετικά σημαντικό σαββατοκύριακο με πλούσια αγωνιστική δράση. Αλλά παράλληλα, θα προσπαθήσουμε έστω και με αυτήν την καθυστέρηση, να σας μεταφέρουμε μέσα από διάφορες αναρτήσεις άγνωστα παρασκήνια και όμορφες στιγμές από το ταξίδι του ThrakiSportS στο Βουκουρέστι και όσα έζησαν οι φίλοι αναγνώστες αλλά και οι περίπου 500 Θρακιώτες που βρέθηκαν εκεί και πανηγύρισαν από κοντά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας…