Κρίσιμες ώρες… Έχασε την όραση στο ένα μάτι αλλά παλεύει για τη ζωή του ο Γ. Καμαράκης! Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Θετικά ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής ο οργανισμός του νεαρού θρακιώτη διαιτητή Γιώργου Καμαράκη, μετά την συμπλήρωση ενός εικοσιτετραώρου από την λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Η εγχείριση κρίνεται από τους γιατρούς επιτυχημένη, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει ακόμα.

Ο νεαρός Ξανθιώτης, γιος του γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Καμαράκη και διαιτητής του τοπικού Συνδέσμου Διαιτητών Ξάνθης, υποβλήθηκε σε πολύ κρίσιμη επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού των οστών στη Θεσσαλονίκη, συνεπεία σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με φίλους της οικογένειας, η αντίδραση του οργανισμού του Γιώργου κρίνεται θετική στο πρώτο κρίσιμο 24ωρο και εκφράζεται αισιοδοξία ότι αν παρέλθει και το δεύτερο κρίσιμο 24ωρο θα ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Ωστόσο, μαθαίνουμε δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η βλάβη στην όραση του ενός ματιού, αλλά δεδομένης της κρισιμότητας της εγχείρισης, αυτό κρίνεται ως το λιγότερο και η επιτυχία της, σύμφωνα με τους γιατρούς, θεωρείται δεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι συγκινητική ήταν η προσέλευση των Ξανθιωτών και γενικά των Θρακιωτών την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Ξάνθης, για να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται για εύρεση δότη αιμοπεταλίων για τον νεαρό Ξανθιώτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι απευθύνθηκαν στο ThrakiSportS ακόμα και από την Αθήνα, που συγκινήθηκαν και δήλωσαν ότι είχαν σκοπό να σπεύσουν να δώσουν αίμα σε κάποιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ώστε να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη όπου υποβλήθηκε στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Οι άνθρωποι της οικογένειας Καμαράκη και οι φίλοι του Γιώργου εκφράζουν την συγκίνηση και τις ευχαριστίες τους προς όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έγινε και προσήλθε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και τα άλλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξευρεθούν συμβατοί δότες μυελού των οστών. Επίσης, ευχαριστούν όλα τα τοπικά ΜΜΕ  που πρόβαλαν την έκκληση της οικογένειας και την έκαναν γνωστή στον κόσμο (αν και εκφράζοντας πιστεύουμε το σύνολο των ΜΜΕ της περιοχής, οφείλουμε από την πλευρά μας να πούμε ότι αυτό είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας, ως μέσων ενημέρωσης, προς τους συνανθρώπους και ιδίως του συμπατριώτες μας και κανείς δεν πρέπει να μας ευχαριστεί για αυτό).

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι την όλη προσπάθεια εξέυρεσης συμβατού δότη αιμοπεταλίων  συντονίζει ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, στους οποίους και μπορούν να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, ενώ στην όλη προσπάθεια συνδράμουν φυσικά αυτές τις κρίσιμες ώρες και αρκετοί φίλοι της οικογένειας.