Έρχονται δέκα ολυμπιονίκες για δυο μέρες στην Αλεξανδρούπολη!!! Όλες οι λεπτομέρειες…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, ολυμπιονίκες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα, θα βρεθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της διημερίδας που θα διοργανώσει το τμήμα στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Αρχηγός αποστολής των Ελλήνων Ολυμπιονικών θα είναι ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Ελληνικής αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη). Μαζί του θα είναι η διευθύντρια της Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη, ενώ την αποστολή καταρτίζουν μεταξύ άλλων ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και προπονητής πλέον Βαλέριος Λεωνίδης, η ολυμπιονίκης της ξιφασκίας πέρυσι στο Λονδίνο Βάσω Βουγιούκα, η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός και ο κορυφαίος έλληνας εμποδιστής και παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ιακωβάκης. 

Επίσης έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οι θρακιώτες ολυμπιονίκες Πηγή Δεβετζή και Κώστας Γκατσιούδης, ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης που αποτελεί το πιο hot όνομα του θρακικού κλασικού αθλητισμού αυτήν την περίοδο (με συμμετοχή στον κορυφαίο τελικό ύψους όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας πριν δυο μήνες) αλλά και ο παραολυμπιονίκηςς της κολύμβησης Άλεξ Ταξιλδάρης.

Το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Πέμπτη (17/10) την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος. Το αίτημα του τμήματος, για την πραγματοποίηση διημερίδας, έγινε για δεύτερη φορά δεκτό από την Ακαδημία (πρώτη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη είχε πραγματοποιηθεί στις 11/5/2011). 

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, την Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση εκπαιδευτικού παραμυθιού που έχει εκδοθεί από την Ολυμπιακή Ακαδημία, ενώ την Παρασκευή το πρωί θα διεξαχθεί το πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς με παρουσίαση των αθλημάτων σε μαθητές σχολείων από τους ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας, με έμφαση στις αξίες του ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Επίσης, από το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δημοτικά και γυμνάσια της πόλης, ενώ στις πέντε το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γονέων και αθλητών του στίβου με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Το ThrakiSportS στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα στην περιοχή μας και κυρίως στις μικρές ηλικίες, συγχαίρει τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και θα καλύψει εκτενώς όλες τις εκδηλώσεις…