Ο πρόεδρος του Άλεξ μιλάει για την σύλληψή του, το μέλλον της ομάδας και την εμπλοκή Βρύζα στην συναυλία του Πλούταρχου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ο πρόεδρος του ιστορικού Άλεξ είναι ο παράγοντας που συνελήφθη για τα αθεώρητα εισιτήρια στην συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου το βράδυ της Τετάρτης.

Την αποκάλυψη του ονόματος έκανε ουσιαστικά ο ίδιος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «Δέλτα Τηλεόρασης», τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο και εργάζεται επί χρόνια. Ο ίδιος ωστόσο, στις δηλώσεις του, όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και αυτό καθεαυτό το γεγονός της σύλληψής του.

«Δεν με συνέλαβε κανένας, δεν μου περάσαν χειροπέδες. Απλά ήμουν στο γήπεδο, σε όλη την διαδικασία μέχρι την ώρα που έφυγα μαζί με τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ και πήγαμε μαζί στα γραφεία για να κάνουμε καταμέτρηση των εισιτηρίων που κόπηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιανίδης – αν και άλλα αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Λιανίδης υποστήριξε ότι όταν τελείωσαν τα 1.500 σφραγισμένα εισιτήρια για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου, δόθηκαν πράγματι άλλα 916 αθεώρητα εισιτήρια στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αυτά δόθηκαν… δωρεάν. «Από τα ασφράγιστα εισιτήρια δεν πήραμε ούτε μία δραχμή, παρά μόνο από τα υπόλοιπα 1.500 εισιτήρια που είχαν σφραγίδα», υποστηρίζει ο κ. Λιανίδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν είχε λόγο να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα, καθώς τα 7.000 ευρώ που θα είχε κέρδος με την πώληση των 1.500 θεωρημένων εισιτηρίων του αρκούσαν για να βγει η χρονιά στον Αλεξ. Πρόσφατα ο κ. Λιανίδης είχε απευθύνει κάλεσμα για να γίνουν συγχωνεύσεις σωματείων με στόχο την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας στην πρωτεύουσα του Έβρου, στο οποίο ωστόσο δεν είχε υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως διαπιστώθηκε στο δικαστήριο, ακόμα και τα σφραγισμένα εισιτήρια της συναυλίας του Γιάννη Πλούταρχου δεν έφεραν διάτρηση, κάτι για το οποίο ο κ. Λιανίδης τονίζει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη καθώς δεν ήταν δική του δουλειά να τρυπήσει τα εισιτήρια αλλά της Εφορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λιανίδη, η Εφορία δεν είχε τρυπήσει τα εισιτήρια ούτε για την πρόσφατη συναυλία της Νατάσσας Θεοδωρίδου, ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου, καθώς πλέον οι έρευνες του ΣΔΟΕ αναμένεται να στραφούν και σε αυτήν καθώς και άλλες συναυλίες που φιλοξενήθηκαν τελευταία στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως επιπλέον είπε ο κ. Λιανίδης, ακόμα και αν τελικά γίνονταν η διάθεση των αθεώρητων εισιτηρίων με αντίτιμο, το ποσό της φοροδιαφυγής δεν θα ξεπερνούσε τα 1.800 ευρώ, δεν θα επρόκειτο δηλαδή για κάποιο αστρονομικό ποσό. «Και εμείς κάναμε τηλεόραση, ξέρουμε πώς λειτουργούν τα κανάλια, αλλά έλεος ότι πιάσανε τον εγκληματία, όπως λένε μερικοί», είπε χαρακτηριστικά σε μία έκρηξή του ο Γιάννης Λιανίδης στην κάμερα του «Δέλτα».

Ο κ. Λιανίδης υποστήριξε ρητά ότι την συναυλία την έκανε ο Αθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης Άλεξ και κανένας άλλος στο πλαίσιο νόμου που επιτρέπει στα αθλητικά σωματεία να διοργανώνουν δύο συναυλίες τον χρόνο χωρίς να αποδίδουν Φόρο και ΦΠΑ. Το σχετικό ισχυρισμό μάλιστα τον επανέλαβε και στο facebook, τον λογαριασμό του στο οποίο τον ενεργοποίησε μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, αφού στο μεσοδιάστημα δεν είχε κάνει καμία ανάρτηση στον τοίχο του. Όπως εξήγησε στις δηλώσεις του, ο λόγος που προχώρησε σε αυτήν την διοργάνωση της συναυλίας ήταν η αναζήτηση πόρων για την ομάδα, καθώς κόπηκε η χορηγία των «Χρυσωρυχείων Θράκης», που ήταν ο βασικός της χρηματοδότης. Μάλιστα, όπως είπε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις τίθεται σε αμφισβήτηση το μέλλον του ιστορικού σωματείου αλλά και των ακαδημιών του, οι οποίες φιλοξενούν περισσότερα από εκατό παιδιά.

Σε σχέση, τέλος, με την εμπλοκή του ονόματος του Θανάση Βρύζα, ο κ. Λιανίδης την απέδωσε στις συγκυρίες. «Επειδή είναι μέλος του σωματείου και ως ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου ξέρει αυτή τη δουλειά, ενώ εγώ πρώτη φορά έκανα κάτι αντίστοιχο, ζήτησα την συνεργασία του και αυτός ανέλαβε το καλλιτεχνικό μέρος χωρίς την παραμικρή αμοιβή», τονίζει ο κ. Λιανίδης. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η επιλογή του Γιάννη Πλούταρχου έγινε την τελευταία στιγμή χάρη σε μια υποχρέωση που είχε ο καλλιτέχνης στον κ. Βρύζα.

«Τα βάλαμε κάτω, εκτιμήσαμε ότι αν η Θεοδωρίδου έκοψε 815 εισιτήρια, εμείς με τον Πλούταρχο που είναι μεγαλύτερο όνομα και φίρμα, θα είχαμε περισσότερα αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα ξεπερνούσαμε τα 1.500 και έτσι θεωρήσαμε τόσα εισιτήρια, που όπως τα υπολογίσαμε θα μας οδηγούσαν σε κέρδος για το σωματείο ύψους 5.000 με 7.000 ευρώ. Δεν θέλαμε μεγαλύτερο κέρδος για το Άλεξ, αλλά όταν είδαμε να έρχεται τόσος περισσότερος κόσμος, τι να κάναμε; Να τον αφήναμε απέξω;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιανίδης.

Ο κ. Λιανίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, για τις οποίες καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 ευρώ. Όπως πάντως δήλωσε και η συνήγορός του, θα καταθέσει έφεση ελπίζοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο να αποδειχθεί η αθωότητά του. Δείτε όσα ανέφερε ο κ. Λιανίδης στην τηλεόραση της “Δέλτα”…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/Am5BVXr_cgM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]