Υποβιβάζεται ο Πανσερραϊκός στη Γ’ Εθνική! Θα είναι αντίπαλος Εβρου, Νέστου και Κοσμίου!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Λήγει την Τετάρτη (31/7)  η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική και στην Ελλάδα όλα γίνονται την τελευταία στιγμή. Μπορεί να ξέρουμε δεδομένα ότι ο Εβρος Σουφλίου, ο ΠΑΟ Κοσμίου και ο Νέστος Χρυσούπολης θα συμμετάσχουν κανονικά, δεν ξέρουμε όμως ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ό,τι δεν έχει γίνει ο καθορισμός των ομίλων, αλλά και γιατί υπάρχουν ομάδες που ενδεχομένως να μην δηλώσουν συμμετοχή, όπως και υπάρχουν ομάδες που στα πρότυπα της ΑΕΚ θα προτιμήσουν να πέσουν στην Ερασιτεχνική Κατηγορία για να διαγράψουν τα χρέη τους. 

Για παράδειγμα, συμμετοχή στη Γ’ Εθνική αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες από τις Σέρρες να  δηλώσει ο Πανσερραϊκός την Τετάρτη, καθώς η διοίκηση αποφάσισε πως δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Football League. Τα χρέη της ομάδας των Σερρών είναι πολλά και κανείς δεν είναι σε θέση να τα καλύψει. Εφόσον το ενδιαφέρον των Ρώσων επενδυτών δεν ευοδώθηκε, στο ΔΣ της ΠΑΕ την Τρίτη, αποφασίστηκε να στηριχθεί η λύση που πρότεινε ο Δημήτρης Καμήλαλης, αυτή της Γ’ Εθνικής. Ο Σερραίος αρχιτέκτονας, εκπροσωπώντας μια ομάδα επιχειρηματιών, παρουσίασε πλάνο υποβιβασμού του Πανσερραϊκού στη Γ’ Εθνική, με ορίζοντα τριετίας, για να επανέλθει η ομάδα στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη αποφασίστηκε στις 22 Αυγούστου να γίνει Γενική Συνέλευση στην ΠΑΕ για λύση και εκκαθάριση της εταιρίας και το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό. Με την απόφαση αυτή, διαγράφονται από την ομάδα όλα τα χρέη προς ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους και επαγγελματίες, ενώ και όσοι παίκτες είχαν συμβόλαια με την ομάδα και συγκεκριμένα οι 13 τον αριθμό που υπήρχαν, μένουν αυτόματα ελεύθεροι. Η απόφαση δεν είναι χωρίς ενδιαφέρον για τις θρακιώτικες ομάδες, αφού βάσει γεωγραφικών κριτηρίων ο Πανσεραϊκός το πιθανότερο είναι να τοποθετηθεί στον όμιλο που θα μετέχουν ο Εβρος Σουφλίου, ο ΠΑΟ Κοσμίου, ο Νέστος Χρυσούπολης και οι υπόλοιπες ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας.

Περίπου 50 ομάδες είχαν  στείλει μέχρι και την Δευτέρα 29/7 τη δήλωση συμμετοχή τους στην ΕΠΟ για το νέο πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες αναμένεται να το πράξουν κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Πάντως, από την Ομοσπονδία έχουν ξεκαθαρίσει πως αυστηρά η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Γ’ Εθνική λήγει στις 31/7, οπότε τα σωματεία πρέπει να βιαστούν για να μην καταθέσουν τη δήλωση εκπρόθεσμα. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αρχίσει να δουλεύει στον καταρτισμό των ομίλων, ωστόσο δύσκολα θα ανακοινωθεί κάτι πριν την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει ΔΣ για το προσεχές Σάββατο στις 2/8, ωστόσο δύσκολα θα είναι έτοιμο το πλάνο των ομίλων προς έγκριση.