Όταν Σλούκας και Κατσίβελης έπαιζαν τελικό στην Θράκη…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Οι Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Κατσίβελης απολαμβάνουν (ξανά) τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Πόσοι όμως θυμούνται ότι πέντε χρόνια πριν είχαν έρθει στην Θράκη και είχαν παίξει έναν άλλον τελικό, στον οποίο μάλιστα είχαν χάσει; Αυτόν του… σχολικού πρωταθλήματος;

Σλούκας και Κατσίβελης ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι παίκτες στην ομάδα του Μαντουλίδη, που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή, στον οποίο το σχολείο της Θεσσαλονίκης είχε ηττηθεί από το 1ο Λύκειο Βύρωνα με 73-76 έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι.

Σε εκείνον τον τελικό ο Σλούκας είχε πετύχει 23 πόντους με τέσσερα τρίποντα και ο Κατσίβελης 13 με ένα, ωστόσο αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να κατακτήσουν την κούπα. Μάλιστα, μια μέρα πριν τον τελικό του σχολικού, η κανονική ομάδα του Μαντουλίδη που μετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα είχε έρθει και είχε παίξει με την ΑΕ Κομοτηνής για την Γ’ Εθνική με τον Σλούκα να βάζει 2 πόντους και τον Κατσίβελη 1, αλλά τον Μαντουλίδη να κερδίζει με 58-65.

Πέντε χρόνια μετά, όσοι είχε τύχει να παρακολουθήσουν εκείνα τα παιχνίδια ή και να παίξουν αντίπαλοι με εκείνα τα παιδιά, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είχαν κοντραριστεί με τους μελλοντικούς πρωταθλητές Ευρώπης – και μάλιστα όχι για μία αλλά για δύο συνεχόμενες φορές!

Το ThrakiSportS σας θυμίζει το φύλλο αγώνος του τελικού του Σχολικού Πρωταθλήματος 2008 που είχε φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή:

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ:
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ – 1ο ΒΥΡΩΝΑ 73 – 76
 
Δεκάλεπτα: 18-18, 37-42, 57-59, 73-76
Διαιτητές: Μαστραυψής, Μητσόπουλος Σαλαβός
 
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Αγγέλης): Μακρυνάκης, Τσαλκιτζής, Σαμαράς 11(2), Αρναούτης, Χατζημιχαηλίδης, Γιαχανατζής 4, Σλούκας 23(4), Φλιάτης 9(1), Κατσίβελης 13(1), Γεωργάκης 9, Καραθανάσης 4 .
1ο ΒΥΡΩΝΑ (Καραγιάννης): Οικονόμου, Αντωνάκης 5(1), Βουρλιωτάκης-Περδικάρης 5, Παπαδημητρίου 9(1), Αναγνωστόπουλος 9(3), Κανονίδης 5, Παππάς 32(5), Κασελάκης 11(1) .