Προεστός και Λημνιάτης στους επίλεκτους της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη την Κυριακή το αγωνιστικό διήμερο Μπάσκετ για τα κλιμάκια αγοριών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πρόκειται για προπονήσεις και αγώνες που έγιναν στο Κλειστό «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» της Ξάνθης για τους επίλεκτους αθλητές, γεννηθέντες τα έτη 1999 και 2000, στο πλαίσιο των προεπιλογών για τις Εθνικές Ομάδες.

 

Παρόντες στην Ξάνθη οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Προεστός και Γιώργος Λημνιάτης που παρακολούθησαν τους αγώνες. Ο τελευταίος, παλαίμαχος αθλητής του Ολυμπιακού και Ξανθιώτης στην καταγωγή, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση και από το επίπεδο των νεαρών αθλητών. Όπως ανέφερε η οικονομική κρίση δυσχεραίνει το αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά τουρνουά όπως αυτό της Ξάνθης δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές διακριθούν και στους προπονητές των Εθνικών Ομάδων να τους αξιοποιήσουν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος, ανέφερε ότι είναι η μοναδική διοργάνωση αυτού του είδους πανελλαδικά που έχει σαν στόχο να δώσεις ευκαιρίες στους αθλητές των 6 νομών της Περιφέρειας. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που συνδιοργάνωσε το Τουρνουά και έδωσε τη δυνατότητα να διεξαχθεί. Σε ότι αφορά στην υποδομή που υπάρχει παρά τα οικονομικά προβλήματα της ΕΟΚ, ανέφερε ότι οι 6 προπονητές εργάζονται αφιλοκερδώς στους 6 νομούς της ΕΚΑΣΑΜΑΘ προκειμένου να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Στο κλειστό Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» βρέθηκαν αθλητές από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, γονείς, οι προπονητές τους τους καθώς και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης