Το περσινό Ξάνθη-Παναθηναϊκός στα ματς που διερευνά ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς

Σε πέντε διαιτητές της Super League στρέφεται προς το παρόν (διότι ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί) η έρευνα του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.


Όπως αναφέρει το δικαστικό ρεπορτάζ, πρόκειται για τους Απόστολο Αμπάρκιολη, Γιάννη Κάμπαξη, Κώστα Ιωαννίδη, Ηλία Σπάθα και Αλέξανδρο Δημητρόπουλο (που όλως τυχαίως από την επίσημη αποκάλυψη των ονομάτων τους την τελευταία εβδομάδα, εξαφανίστηκαν από τους ορισμούς).

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ο ανακριτής έχει παρακολουθήσει μία σειρά αγώνων της σεζόν 2013-14, παρατηρώντας τις διαιτητικές αποφάσεις σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Μάλιστα, η ίδια πηγή με μεταμεσονύχτιο δημοσίευμα αναφέρει ότι μία από αυτές είναι το Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1.

Πρόκειται για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος που η Ξάνθη έπαιζε όλη την κατηγορία και τελικά, παρά τη νίκη της, βρέθηκε σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα τρίτη από το τέλος και διεκδίκησε και πέτυχε την παραμονή της μέσα από τον αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν περιλαμβάνεται σύμφωνα με το δημοσίευμα στο πόρισμα Κορέα, ωστόσο περιήλθε σε γνώση του ανακριτή και διερευνήθηκε έπειτα από καταγγελίες.

Αναλυτικά, τα παιχνίδια που διερευνά ο κ. Ανδρεάδης σε σχέση με τους διαιτητές που έχει καλέσει είναι τα εξής:

– Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2. Διαιτητής ήταν ο Αμπάρκιολης. Για το παιχνίδι αυτό έχει γίνει αναφορά από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή στις καταθέσεις που έχει δώσει σε εισαγγελέα και ανακριτή.

– ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 και Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1. Διαιτητής ήταν ο Σπάθας. Οι αγώνες αυτοί δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα Κορέα, αλλά περιήλθαν σε γνώση του ανακριτή και διερευνήθηκαν έπειτα από καταγγελίες.

– Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1. Διαιτητής ήταν ο Κάμπαξης. Για το ματς αυτό έχει γίνει αναφορά στις δικαστικές αρχές από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα.

– Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-0. Διαιτητής ήταν ο Δημητρόπουλος. Ο αγώνας αυτός δεν περιλαμβανόταν στο πόρισμα Κορεά, αλλά «προέκυψε» από την έρευνα του ανακριτή.

– ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0. Διαιτητής ήταν ο Ιωαννίδης. Και αυτό το παιχνίδι δεν περιλαμβάνετai στο πόρισμα Κορέα και φέρεται να προέκυψε από την έρευνα του ανακριτή. Το όνομα του συγκεκριμένου διαιτητή, ωστόσο, υπάρχει στο πόρισμα Κορέα σε συνομιλία προέδρου ομάδας με στέλεχος της ΕΠΟ με αντικείμενο τον ορισμό του σε συγκεκριμένο αγώνα.

Τέλος υπάρχουν και άλλα παιχνίδια της περιόδου 2013 – 14 όπως Πλατανιάς – Άρης 2-1, ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια 0-1 κ.α τα οποία έχουν εξεταστεί από τον ανακριτή.