Προς αποβολή η ΑΕΚ από την UEFA μετά τα επεισόδια με Άγιαξ – Ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο στην Ευρώπη η Ξάνθη

 

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο η βαρύτατη τιμωρία της ΑΕΚ για τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα με τον Άγιαξ να μην περιοριστεί μόνο σε πρόστιμο και έδρα. Η Ένωση είναι υπότροπη και οι πρώτες πληροφορίες από γνώστες των διαδικασιών της ΟΥΕΦΑ για αντίστοιχες καταστάσεις μιλάνε και για αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εφόσον η τιμωρία φτάσει σε τέτοια επίπεδα, γίνεται αντιληπτό ότι ανατρέπονται και όλοι οι σχεδιασμοί στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού ανοίγει μια επιπλέον θέση για έξοδο στην Ευρώπη, εφόσον πάρει κανείς ως δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα τερματίσει μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις. Κοινώς, αυξάνονται οι πιθανότητες της Ξάνθης αλλά και των υπολοίπων μικρομεσαίων ομάδων που διεκδικούν το θαύμα της εξόδου στην Ευρώπη να τα καταφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει δικαίωμα εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ούτε η ομάδα του Παναθηναϊκού, λόγω άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την αδειοδότησή της. Ενδέχεται να δώσει έξοδο στην Ευρώπη ακόμα και η 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά που βγήκε η Ξάνθη στην Ευρώπη, όταν είχε ηττηθεί ακόμα και στο μπαράζ για την 6η θέση από τον ΠΑΟ αλλά πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής του ΠΑΣ Γιάννινα και του Τριφυλλιού.

Στην φωτογραφία οι πρώτες αντιδράσεις που υπάρχουν στα διεθνή μίντια για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Εικόνες με ματωμένους οπαδούς, καπνούς από φωτιές, εκρήξεις από μόμβες μολότοφ και σπασμένα καθίσματα σε έναν αγώνα Champions League. Οι εικόνες ντροπής από τα σοβαρότατα επεισόδια μέσα στο ΟΑΚΑ, πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, που κάνουν πλέον τον γύρο του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις εικόνες με τους ματωμένους οπαδούς, μέσα από το γήπεδο, πριν το παιχνίδι.