Παράπονα Εργοτέλη από τον Μάνταλο παρά τη νίκη επί του Πανθρακικού

Με πολλά παράπονα, άφησε τους ανθρώπους του Εργοτέλη η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου με τον Πανθρακικό. Μίλησαν τόσο ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Ταουσιάνης, όσο και ο Σταύρος Λαμπράκης.


Ο Γιάννης Ταουσιάνης αναφέρθηκε στη δύσκολη προσπάθεια του Εργοτέλη για να παραμείνει στην κατηγορία, τονίζοντας ωστόσο ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για ανατροπή της κατάστασης.

Παράλληλα, καυτηρίασε την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο παίκτης του, αν και αμέσως μετά από αυτήν την φάση η αντίδραση του Εργοτέλη, αν και έμεινε με δέκα παίκτες, ήταν υποδειγματική με αποτέλεσμα να επιτευχθεί το γκολ της νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Εργοτέλη:

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Ήταν ένα παιχνίδι με αγωνία και ένταση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο λόγω της κρισιμότητας που το χαρακτήριζε. Δικαιωθήκαμε παίρνοντας υπό αντίξοες συνθήκες μια νίκη που μας επιτρέπει να έχουμε στην πρίζα το μηχάνημα υποστήριξης. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε ρυθμός. Και οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές. Ελέγχαμε πλήρως πάντως το ματς. Είχαμε ψυχραιμία και διατηρήσαμε την κατοχή της μπάλας. Δίκαια ήμασταν μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός έγινε πιο επικίνδυνος. Στέκομαι στην αντίδραση μας. Στην πίστη που δείξαμε. Φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Θέλουμε τέσσερις νίκες και στα τέσσερα ματς που απομένουν. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βοήθησε την προσπάθεια της ομάδας. Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους».

Για το αν υπάρχει πίστη για παραμονή: «Ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε προοπτική παραμονής. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Πρέπει όλοι μας να επιζητούμε τη χαρά της νίκης και να κάνουμε αυτό που πρέπει ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Εκεί που ορισμένοι θεωρούσαν βέβαιο ότι ο Εργοτέλης επρόκειτο να πεθάνει, δεν πέθαινε. Το ίδιο θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε».

Για τη διαιτησία του Μάνταλου: «Δε μ’ αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Απλά θα πω ότι ο Γιουσούφ είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη που θα μπορούσε να αποβληθεί»

Παράπονα εξωτερίκευσε και ο Σταύρος Λαμπράκης μετά τις δηλώσεις των δύο προπονητών στη συνέντευξη Τύπου, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

«Ο Εργοτέλης είναι όρθιος, κι αν θέλουν να τον σκοτώσουν θα τον σκοτώσουν όρθιο. Θέλουμε να μας αφήσουν με ήθος και αξιοπρέπεια να διεκδικήσουμε την παραμονή.

Απαιτούμε σεβασμό γιατί φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν βρει το εύκολο «θύμα» στη διεκδίκηση της παραμονής», επισήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός αρχηγός και τιμ μάνατζερ των «κιτρινόμαυρων» που αποβλήθηκε στο 65’ από τον πάγκο για διαμαρτυρία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Σταύρου Λαμπράκη: «Μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης όταν είχαμε αδικηθεί από τη διαιτησία, είχαμε πει να μας αφήσουν να παλέψουμε γι’ αυτό που μας αξίζει.

Δεν εισακουστήκαμε. Σήμερα δίνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Εργοτέλης είναι όρθιος, κι αν θέλουν να τον σκοτώσουν θα τον σκοτώσουν όρθιο.

Θέλουμε να μας αφήσουν με ήθος και αξιοπρέπεια να διεκδικήσουμε την παραμονή.

Απαιτούμε σεβασμό γιατί φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν βρει το εύκολο «θύμα» στη διεκδίκηση της παραμονής».