Ο Νίκος Καραγεωργίου θυμάται την εξάρα του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό που έστειλε τον Μπανιώτη στον Πειραιά και έβγαλε το σύνθημα «Κοσκωτά Κοσκωτά δεν περνάνε τα λεφτά»

Η πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη σε εκείνο το βροχερό και μουντό απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο των Σερρών. Από τη μια πλευρά ο Δικέφαλος και από την άλλη ο Ολυμπιακός του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε αγοράσει τις μετοχές των Πειραιωτών από τον Σταύρο Νταϊφά.

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 1987 και ο Νίκος Καραγεωργίου θυμήθηκε για λογαριασμό του sdna το 6-1 του Δικεφάλου επί του Ολυμπιακού, που αποτέλεσε και τον αγώνα που έκρινε την μετέπειτα μεταγραφή του Κομοτηναίου Χάρη Μπανιώτη από την Θεσσαλονίκη στην Πειραιά.

«Θυμάμαι πως ταξιδέψαμε στις Σέρρες μία ή δύο μέρες πριν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε ένα μεταβατικό στάδιο. Είχε αρκετούς τραυματισμούς και πολλά νέα παιδιά στην ομάδα του. Ξεκίνησε με πιτσιρικάδες όπως ο Μιχάλης Λεοντιάδης, ο Πασχάλης Σερέτης. Στην αντίπερα όχθη, ήταν η… λαίλαπα του Κοσκωτά. Ήταν η εποχή που ο Κοσκωτάς είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό και έριχνε… εκατομμύρια σε παίκτες», θυμάται χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραγεωργίου.

Απέναντι στα αμούστακα παιδιά του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός σκορπούσε τα εκατομμύρια σαν… χαρτοπετσέτες και παρατάσσεται στις Σέρρες με τέσσερις νεοαποκτηθέντες στο αρχικό του σχήμα (Γιώργος Πλίτσης, Νίκος Νεντίδης, Σάκης Μουστακίδης, Γιώτης Τσαλουχίδης).

Η καταρρακτώδης βροχή και το κρύο συνθέτουν το σκηνικό του… θριάμβου της ομάδας του Δικεφάλου. «Από τα πρώτα που φέρνω στο μυαλό μου για εκείνο το παιχνίδι είναι οι συνθήκες που επικρατούσαν. Αρκετή βροχή, κρύο και μουντάδα. Η ατμόσφαιρα του γηπέδου όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν φτάσει από τα ξημερώματα στις Σέρρες. Ήταν από νωρίς στις πλατείες και σε όλη την πόλη. Μέσα στο γήπεδο όμως, ήταν όλοι γυμνοί από την μέση και πάνω. Μια φανταστική ατμόσφαιρα».

Το γήπεδο κατακλύζεται από 15 και πλέον χιλιάδες «τρελαμένους» οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι κερκίδες φαντάζουν ασφυκτικά γεμάτες, τα πανό κάνουν την εμφάνισή τους ενώ ανάλογο σκηνικό παρατηρεί κανείς και στα μπαλκόνια των γειτονικών πολυκατοικιών, όπως και στις ταράτσες τους.

Στο λασπωμένο τερέν του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών, ο ΠΑΟΚ μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια και όπως παραδέχεται ένας εκ των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού, ο Νίκος Καραγεωργίου, το ματς είχε τελειώσει από το ημίχρονο (4-0). Στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν πανηγυρικό: «Έβλεπες στα μάτια τους την ικανοποίηση για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεις αυτά τα παιχνίδια. Για τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι το φοβερό με τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, όταν έβλεπε κόκκινο απέναντί του, μεταμορφωνόταν. Οι παίκτες. Όλοι».

Όταν το σκορ έγινε 5-1, οι μισοί οπαδοί του ΠΑΟΚ άναψαν κεριά και φώναξαν το σύνθημα «έλεος» ενώ οι άλλοι μισοί απαντούσαν με τη φράση «θάνατος». Το «πάρτι» ωστόσο άναψε με την λήξη του παιχνιδιού, με το σύνθημα «εκατό, εκατό, κατοστάρα εκατό» και το «Κοσκωτά, Κοσκωτά, δεν περνάνε τα λεφτά» να… αποτυπώνουν με απόλυτο τρόπο την ατμόσφαιρα στις Σέρρες.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, από αυτές που τις θυμάσαι μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Κοσκωτάς αγόρασε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος κατόπιν κατηφόρισε στον Πειραιά (όπως και ο Μπανιώτης) για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού…», σχολιάζει ο Νίκος Καραγεωργίου. Σύμφωνα -μάλιστα- με τον αστικό μύθο, ο Κοσκωτάς ήταν αποφασισμένος να δώσει όσα όσα προκειμένου να τους εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του, μετά την εξάρα του ΠΑΟΚ.