ΕΠΣ Ξάνθης: Με buzzer beater γκολ Τορομανίδη ο Ορφέας στον τελικό κόντρα στην Ασπίδα, έξω ο κάτοχος του κυπέλλου Άρης Αβάτου

Ο Θοδωρής Τορομανίδης με γκολ – buzzer beater στο 90′ έστειλε τον πολυνίκη του θεσμού του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης Ορφέα στον μεγάλο τελικό της 25ης Μαρτίου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στο παραδοσιακό παιχνίδι της πόλης την Ασπίδα.

Εκτός τελικού έμεινε ο κάτοχος των τελευταίων δύο τροπαίων Άρης Αβάτου, αν και κράταγε την πρόκριση χάρη στο 2-1 του πρώτου αγώνα μέχρι το 90′. Τότε ο Τορομανίδης με δυνατό σουτ βρήκε πρώτα δοκάρι και μετά δίχτυα, στέλνοτας στα ουράνια παίκτες, παράγοντες και οπαδούς της ομάδας του Μπάμπη Χατζημεστή.

Λίγες οι φάσεις στο παιχνίδι σύμφωnα με την Ξάνθη-Sport, με τον Ορφέα να χάνει καλή στιγμή στο 45′ με τον Πασχαλάκη. Στο β’ μέρος στο 47′ ο Μακράκης με κεφαλιά, στο 49′ το φάουλ του Τορομανίδη, το σουτ του Ξαντινίδη στο 77′, αυτό του Μίλερ στο 86′ αλλά κι αυτό του Τουγιάλ στο 87′ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Στο τέλος οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για την πρόκριση, όπως στην φωτογραφία της Ξάνθης Sport, ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Άρη για τη διαιτησία. Περισσότερα σε λίγο…

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ Χακή (79′ Καραγκιόζης Β.), Κατρανίτσας, Χασάνογλου Φεϊζή, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καρκατζάνης (61′ Ξαντινίδης), Τορομανίδης, Χιντ Ιμέρ (76′ Σουκρή Ογλού), Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Πασχαλάκης (71′ Μουμίνογλου Τουγιάλ).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος, Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλλερ, Γκέκας (76′ Τσέκος), Δόντσος, Σαρηγιαννίδης (89′ Κούτρας), Κρασώνης (70′ Σιχλιμοίρης), Κοτόπουλος.