Διαπρέπει στις σπουδές αλλά και στα γήπεδα βόλεϊ της Οξφόρδης ο γιος του Γιώργου Τεκτονίδη

Στην Αγγλία βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Θανάσης Τεκτονίδης, γιος του σπουδαίου διεθνούς παλαίμαχου παίκτη και πρώην προπονητή του ΑΟ Ορεστιάδας (αλλά και του Εθνικού και της Νίκης Αλεξανδρούπολης) Γιωργου Τεκτονίδη.

Ο 28χρονος Εβρίτης, που γαλουχήθηκε στα αναπτυξιακά τμήματα των Εθνικού και Γυμναστικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται στην Οξφόρδη στα πλαίσια του διδακτορικού του προγράμματος, αλλά και εκεί συνεχίζει την παράδοση που θέλει τους Εβρίτες να ασχολούνται έστω και ερασιτεχνικά με το άθλημα της πετοσφαίρισης.

Ο Τεκτονίδης αγωνίζεται στην ομάδα Oxford Brookes και μάλιστα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Εθνικού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Volleyball Αγγλίας, αντιμετώπισε την ομάδα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, όπου αγωνίζεται ο Πατρινός κεντρικός Νίκος Μακρυγιάννης, που την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Volley League με τα χρώματα του Ηρακλή Χαλκίδας.

Ο τελευταίος άφησε στο “πόδι” του τον μικρό του αδερφό Κώστα να αγωνίζεται στον Παμβοχαϊκό και άνοιξε τα φτερά του για άλλες πολιτείες και συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο και την πόλη Nottingham, όπου πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, με αθλητική υποτροφία.

Ο 27χρονος άλλοτε άσσος της ΕΑ Πατρών συνδυάζει και αυτός τις σπουδές του με την μεγάλη του αγάπη, το βόλεϊ, και όπως σχολιάζει η διαδικτυακή ομάδα του facebook «Στο Φιλέ», όπου αναρτήθηκε η συγκεκρικένη ιστορία από τον Παντελή Λώλη, προσπαθεί να αναβαθμίσει το άθλημα στην Αγγλία, που βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ελέω ποδοσφαίρου!

Για την ιστορία στην Αγγλική Πανεπιστημιακή αναμέτρηση είχαμε… Αλεξανδρούπολη – Πάτρα 3-0 με τον γηπεδούχο Τεκτονίδη να υποδέχεται εγκάρδια τον πατρινό άσσο, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, αλλά να τον κερδίζει στο γήπεδο με την ομάδα του.

Αυτό που μένει είναι η ευχάριστη έκπληξη και των δύο που αντάμωσαν αναπάντεχα εκτός Ελλάδος και συζήτησαν αρκετή ώρα για το αγαπημένο τους άθλημα και τους παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους. Η όμορφη αυτή συνάντηση έκλεισε με τον Πατρινό Νίκο να περιμένει τον Αλεξανδρουπολίτη Θανάση στο Νότιγχαμ για τη ρεβανς τον ερχόμενο Μάρτιο.